Despre mine

Dr. Ingrid Gall

Medic Primar – Diabet zaharat, Nutritie si Boli Metabolice

Nu stiu cum s-a intamplat in cazul dumneavoastra, dar la mine, alegerea meseriei am facut-o, se pare, pe la varsta de 3 ani.

Parintii mei erau contrariati: “De ce doctor? Mai sunt atatea meserii pe lume… Noi nu avem doctori in familie!” (de parca asta ar fi fost contraargumentul suprem). Concret, nu as putea spune ce m-a facut sa imi pastrez optiunea, dar stiu ca intotdeauna m-a condus dorinta de a-i ajuta pe ceilalti si a contribui. Astfel ca, la sfarsitul clasei a XII-a, pentru mine nu era alta optiune decat Medicina.

Anii facultatii au fost frumosi si grei. Prin anul III de facultate mama mea a fost diagnosticata cu diabet zaharat tip 2. Mai avea o sora cu aceeasi afectiune. Stiu prea bine ce a insemnat acest diagnostic pentru mama mea si sora ei si cum le-a afectat atat fizic, cat si psihic. Si mai stiu ca acest lucru a contribuit major atunci cand, la rezidentiat, a trebuit sa imi aleg specialitatea.

Inca din primul an de rezidentiat pentru mine a devenit foarte clar ca evolutia diabetului depinde foarte mult de ceea ce stie pacientul despre boala.

A cunoaste riscurile pe care diabetul le aduce asupra sanatatii, cum poti preveni complicatiile si ce ai de facut in fiecare zi, dar si in situatii particulare, in viziunea mea, va pune pacientul intr-o pozitie de putere. Putere asupra propriei vieti si a propriei sanatati.

Accesul la aceasta putere este ceea ce intentionez sa ofer, in fiecare zi, pacientilor mei.